Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2016. február (munkatársak)

Imádkozzunk az Ázsiában szolgáló testvérekért!

Cs. Andrea írásolvasás-oktatóként szolgál a
m. népcsoport körében Dél-Ázsiában

Hálát adhatunk azért, hogy a keleti m. nyelvjáráson szépen halad a munka mind az anyanyelvi írásolvasás-tanításra való felkészülés, mind a nemrég megkezdődött bibliafordítás terén. Az előbbi kapcsán decemberben újabb íróműhelyre került sor az egyik faluban, ahol a résztvevők saját nyelvjárásukon olvasófüzeteket készítettek. Az ábécéskönyv is formálódik, ezt a munkát azonban nagyban hátráltatja, hogy az írásmóddal kapcsolatos kérdések még mindig nem tisztázódtak. A döntéshez egy össz-m. találkozóra volna szükség, amelynek megszervezése a jelenlegi helyzetben nem lehetséges. Imádkozzunk, hogy jó megoldás szülessen az ország alkotmányának módosításával kapcsolatban, és ezzel visszatérhessen az élet a normális kerékvágásba!

nyugati m.-ok körében Andrea állandó munkatársak nélkül szolgál. Imádkozzunk, hogy Isten itt is hívjon el odaszánt, népüket és anyanyelvüket szerető m. munkatársakat, akikkel mind a felnőtt-oktatást, mind pedig az iskolai többnyelvű oktatást folytatni lehetne!

 

Cs. Andrea írásolvasás-oktató Dél-Ázsiában

Szűcs Laura, írásolvasás-oktató B-ben, Ázsiában

Bár karácsonykor és újévkor is távol volt a családjától és barátaitól, hála az Úrnak nem magányosan és egyedül teltek az ünnepek. Az ünnepeket az ország észak-nyugati részében töltötte egy kórházmisszió területén, mely már négy évtizede szolgálja a környék betegeit. Hálás a pihenésért és az új ismeretségekért, amelyeket itt kötött.

Januártól újra folytatja a nyelviskolát és a nyelvtanulást. A nyelviskola nemcsak a nyelvtanulás miatt fontos, hanem a vízum szempontjából is, mivel ezen keresztül volt és, remélhetőleg lesz is vízuma. Utóbbit sajnos még nem tudni biztosan. December 9-én indította be a vízumhosszabbítási kérelmet, és január 24-én kellett visszamennie, hogy megkapja a vízumot, vagy legalább is valamiféle választ, de sajnos üres kézzel kellett távoznia, a válasz még várat magára. Köszöni a vízumhelyzetért mondott imákat, erre különösen szüksége van, mert ahogy több szolgálótárstól is hallani, egyre nehezebb és körülményesebb vízumhoz jutni.

Január elején beköltözött egy helyi családhoz, aminek nagyon örül. Ez nagyszerű lehetőséget ad arra, hogy a nyelvet gyakorolja, de emellett nagyon sokat tanul a kultúráról, a helyi életvitelről. Már önmagában ezekért is megéri, de emellett egy nagyszerű családra, barátokra és közösségre is talált. Rajtuk keresztül megismert egy helyi, b. nyelvű gyülekezetet, ahova a jövőben járni fog. Nagyon hálás ezért a lehetőségért. Köszöni az érte mondott imákat! 

Szűcs Laura - írásolvasás-oktató B-ben, Ázsiában


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.