Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2016. április (munkatársak)Imádkozzunk a beás cigányok között szolgáló, hazai munkatársakért!

Komlósiné Sümegi Nóra

Bár gyermekeik érkezése miatt Nóri még nem tudta a bibliafordítási feladatokat érdemben visszavenni, azért az egyik magyarországi beás cigány dialektusra fordított, rég várt Lukács brossúrán sikerült elvégeznie a nyomtatást közvetlen megelőző ellenőrzés utolsó simításait. Az evangéliumi füzet tartalmával és külalakjával az anyanyelvi fordító is nagyon elégedett, így most türelmetlenül, és nagy szeretettel várják, hogy megérkezzenek a füzetek a nyomdából. Ezeket reménység szerint pünkösdkor már osztogatni is fogják a beás közösségben. Kérjük, imádkozzanak velük, hogy ez valóban így legyen, és ne húzódjon tovább ez a nagyon várt alkalom. Köszönik azt is, ha velük együtt adnak már előre hálát ezért a komoly lépésért, és Isten igéjének formáló erejéért a muncsán beások életében!

Nóri családja (elsősorban Péter) komoly betegségekkel, orvosi vizsgálatokkal teli, nehéz időszakon mentek/mennek keresztül, így különösen is hálásan veszik, ha Jézus gyógyító, megújító erejét is kérik most az életükre. A hosszabb távú jövőre nézve pedig vezetésért, bölcsességért kérik az imádságot, hogy milyen szolgálatokat vállaljanak el, és milyenekre kell nemet mondaniuk.

 

Nóri családjával: Péter, Nórika, Rozika

Józsa Gergő és Tímea

A Józsa család már 2 és fél éve szolgál a beás cigányok között Magyarországon. Gergő jár a beások közé a falvakba és intézményekbe, Timi pedig adminisztratív területen támogatja a munkát.

Hálásak Istennek, hogy beköltözhettek első saját házukba Pécsett. Hálásak Isten vezetéséért a szolgálatuk terén, így jobban átlátják a teendőket, és célirányosabban tudják végezni a munkájukat. Azért is hálásak, hogy Peti fiuk jól beilleszkedett a bölcsődébe, Lídia pedig egyre jobban szereti az óvodát és Timi is szereti az új munkáját a Roma Bibliaszövetségnél (www.romabible.com).

Imádkozzanak a Szent Szellem munkájáért a magyar beások között és, hogy Józsáék megtalálhassák a jó egyensúlyt a családi élet és a szolgálat között. Kérjük az Urat, hogy küldjön még munkásokat ebbe az aratásba!

Gergő egyik korábbi beszámolójáról itt nézhetnek meg egy videót: www.baptist.hu/szolgalat-a-beas-ciganyok-kozott
Rendszeres beszámolóikat a gergely_jozsa@wycliffe.hu címen kérhetik

Józsa család: Gergő, Timi, Lidi és Peti.


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.