Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2016. október (nemzetközi)

Imádkozzunk i-Delta képzésért Kamerunban -
kifejezetten Oumarou Pierre küldetéséért!

Ez alkalommal egy fiatalembert szeretnénk a figyelmükbe ajánlani, Oumarou Pierre-t, aki 2013 óta dolgozik a SIL Cameroon-nál (Wycliffe partnerszervezete). „A hit hallásból van” (Faith Comes by Hearing) projekt és a „Kande” (AIDS prevenciós program) projekt vezetője Kamerun északi területén. Feladata, hogy a régiójukban buzdítsa a lelkészeket és gyülekezeteket, hogy a saját nyelvükre lefordított Szentírást egyre inkább használják. Munkája során gyakran utazik veszélyes helyekre, ahol a terroristák rettegésben tartják az ottani lakosokat.

Annak érdekében, hogy küldetését még hatékonyabban végezhesse, szeretné elvégezni az i-DELTA képzést, ami egy főiskolai szintű, három éven át tartó, évente két hónapot igénybe vevő bibliaiskola. Három szakirány közül lehet választani: bibliafordítás, írás-olvasásoktatás (nyelvfejlesztés), alkalmazott teológia (Szentíráshasználat). Oumarou ez utóbbit szeretné elvégezni a szolgálata érdekében. Ennek a képzésnek az összege évente 2500 dollár, tehát összesen a három év alatt 7500 dollár.

  • Imádkozzunk Oumarou szolgálatáért Észak-Kamerunban, biztonságért, bölcsességért, jó kapcsolatokért és újabb, hűséges munkatársakért.

  • Kérjük Isten áldását az i-DELTA képzésre is, melynek francia programját pár napja Oumarou el is kezdhette a magyar testvérek segítségével.

  • Imádkozzunk azért, hogy minél többen Oumarou mellé álljanak imában és anyagilag a továbbiakban is, hogy a következő 3 év során sok hasznos ismerettel gazdagodjon, és sikeresen letehesse a vizsgáit is. Magyarországon is több gyülekezetet kerestünk meg a támogatása ügyében – ha valaki szeretne információkat kapni a támogatás lehetőségeiről, a www.wycliffe.hu/iDelta.html oldalon megteheti, illetőleg irodánk is szívesen áll rendelkezésére.

  • Kérjük Isten gondoskodását és védelmét Oumarou családjára is, akik most hosszabb időre hiányolják a családfő jelenlétét.

  • Az i-DELTA képzést ettől az évtől már Andreas Ernst és Ernst-Kurdi Eszter vezeti, akik a magyar Wycliffe munkatársai Kamerunban. Imádkozzunk az Ő szolgálatukért is!

  • Továbbá kérjük Isten gazdag áldását a Szentírás fordítására és terjesztésére Kamerunban, hogy minél többen megismerjék Jézust.

 

Oumarou családjával

Eszter és Andreas


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.