Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

A Wycliffe Bibliafordítók kéthetente megjelenő elektronikus kiadványa

2016. október

Új sorozat a külmisszió témájában...

Imádkozzunk a külmisszióban dolgozókért!

Egy új sorozatot szeretnénk most útjára indítani, melyben a külmisszióban szolgálók imakéréseit adjuk közre az eddigiektől talán kissé eltérő, általánosabb formában.

Eddie Arthur feleségével, Sue-val együtt 30 éven keresztül dolgozott Elefántcsontparton, ahol kouya nyelvre fordították az Újszövetséget és szervezték az írásolvasás-oktatási munkát. Később az angol Wycliffe szevezet igazgatói feladatkörét vették át, jelenleg pedig - többek között - missziói mobilizációval foglalkoznak.

Ők is átélték az ima fontosságát, mialatt külmisszióban szolgáltak. Tapasztalataik alapján írtak egy füzetecskét ’Imádkozzunk a misszionáriusainkért’ címmel, melyben az Úr imádságát használják mintaként.

Úgy gondoljuk, hasznos ezt a sorozatot megosztanunk a magyar olvasókkal is, mert annak ellenére, hogy tudjuk, imádkoznunk kellene, sokszor mégsem tudjuk, hogyan is tegyük azt. Különösen igaz ez a misszióban szolgálókkal kapcsolatosan. Ez a pár imapont, a rövid magyarázattal együtt nagy segítségünkre lehet, hiszen kifejezetten a külmisszióban szolgálók életének részleteire és küzdelmeire világít rá.

Természetesen továbbra is arra bátorítunk mindenkit, hogy imádságaikban kiemelten gondoljanak a bibliafordítás szolgálatát végzők munkájára, de ennek a sorozatnak az imakéréseivel és rövid imádságra buzdító gondolataival, minden egyes általunk ismert misszionáriusért imádkozhatunk.


Eddie és Sue Arthur


Sue Nigériában bibliafordítói konzultáción

 

Első imatémánk

„Ti tehát így imádkozzatok: Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy,
szenteltessék meg a te neved...” (Mt. 6:9)

Helyénvaló, hogy minden egyes misszionáriusért elmondott ima azzal kezdődjön, hogy Istenre figyelünk. A Máté evangéliuma végén, még mielőtt Jézus elmondja a missziós parancsot a tanítványainak, ők imádattal borulnak elé.

A misszió mindig az Isten szeretetétől és hálától kicsorduló szívből fakad; hiszen semmi mást nem tudunk kínálni a szükségben lévő világnak. A misszionáriusoknak ’speciális’ kísértéssel kell szembenézniük: a munkájukkal kapcsolatos érdeklődés felkeltése és a támogatások összegyűjtése miatt elég sokat kell magukról beszélniük. Éppen ezért, ha nem figyelnek eléggé, akkor elvonhatják Istenről a figyelmet, és könnyen magukra terelhetik. Sok misszionárius elképesztő történetek hadát tudja elmondani arról, milyen egzotikus helyeken jártak, milyen csodás dolgokat láttak megtörténni, milyen különleges és nem hétköznapi ételeket ettek. Azonban ha csupán erről beszélnek, akkor a lényeget felejtik el.

A missziós munka szíve Isten, akit misszionáriusként szolgálunk, nem pedig maga a misszionárius. 

  • Imádságunkat kezdjük azzal, hogy mi magunk is dicsőítjük Istent. Ne feledkezzünk meg arról, hogy kihez is imádkozunk, illetőleg valljuk meg, hogy a Mennyei Atyánktól függünk!

  • Imádkozzunk azért, hogy a misszionáriusunk olyan életet éljen, melyet a hála és Isten dicsőítése jellemez.


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.