Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

A Wycliffe Bibliafordítók kéthetente megjelenő elektronikus kiadványa

2017. február

Sorozatunk negyeddik része*

Imádkozzunk a külmisszióban szolgálókért!

„… és bocsásd meg a mi vétkeinket…” (Mt. 6:12)

Talán vannak, akiket meglep, de a misszionáriusok is követhetnek el bűnt, és nekik is Isten bocsánatát kell kérniük. Egyesek ugyan piedesztálra emelik a misszionáriusokat, de ők is ugyanazokkal a dolgokkal küzdenek, ők is ugyanúgy ki vannak téve ezeknek, mint bárki más. Őket is megkísérti a büszkeség, az irigység, a harag, a testi vágy és így tovább…

A misszionáriusok és más, keresztény szolgálatot végző emberek bizonyos dolgokkal jobban küzdenek, mint általában véve a többiek. Olykor úgy gondolkoznak, hogy mivel ők állandóan ’ezzel’ foglalkoznak, elhanyagolhatják a saját lelki életüket, aminek aztán meg is lesznek a következményei. A bibliatanítással és igehirdetéssel foglalkozók a szolgálatuk jellege miatt hihetetlenül könnyen beleeshetnek a büszkeség csapdájába, s a „látvány” sokkal fontosabbá válhat annál, mint hogy tanításukkal épülést hozzanak mások életébe. Az is igaz, hogy a szolgálat munkáját végzők gyakran sebezhetővé válnak az ellenség támadásával szemben.

„… ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.” (Mt. 6:12)

Ez egy kicsit nehezen „emészthető” igerész. A szolgálat alapja a jellem. A misszionáriusoknak, prédikátoroknak és bármilyen más szolgálatot végzőknek fontos mindazzal a készséggel rendelkezniük, amely a munkájuk elvégzéséhez szükséges, de sokkal nagyobb jelentőséggel bír a krisztusi jellem. A meg nem bocsátás és neheztelés mindig gátjai lesznek az Isten országában végzett hatékony szolgálatnak. Nem mindig könnyű megbocsátanunk, de akkor is meg kell tennünk. Számos lelkész szíve tört már össze azok miatt az emberek miatt, akiket szolgálni szerettek volna; de a keserűség és meg nem bocsátás akkor sem járható utak. Mellesleg az is fontos, hogy a keresztény vezetők hajlandóak legyenek bocsánatot kérni másoktól, ha arra szükség van. Ez sem megy mindig könnyen, de meg kell tennünk. Mindezek tudatában álljon itt három olyan dolog, amiért imádkozhatunk a misszionáriusainkkal kapcsolatban (vagy bárkiért, aki eszünkbe jut):

  • Imádkozzunk a misszionáriusainkért, hogy Istennel szoros közösségben járhassanak, rendszeresen bocsánatot tudjanak kérni Istentől, valamint erőt kaphassanak a növekedéshez!

  • Kérjünk nekik megbocsátó szívet, hogy senkire ne nehezteljenek!

  • Imádkozzunk, hogy tudjanak bocsánatot kérni, ha bármilyen módon megbántottak másokat!

 

Isten megbocsátja bűneinket


* Forrás: Eddie Arthur: Praying for Missionaries (Imádkozzunk a misszionáriusainkért)


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.