Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

A Wycliffe Bibliafordítók kéthetente megjelenő elektronikus kiadványa

2017. április

Sorozatunk hatodik, befejező része*

Imádkozzunk a külmisszióban szolgálókért!

…és szabadíts meg minket a gonosztól!” (Mt. 6,13b)

Meglátásom szerint a hívő emberek két táborra oszlanak: vannak, akik minden bokor mögött démonokat vélnek felfedezni, és őket tartják „felelősnek” akár a legkisebb kellemetlenségért is az életükben; mások elismerik Sátán és a démonok létezését, de arra hajlanak, hogy azoknak igazából semmibe sincs beleszólásuk. De mi – természetesen – az arany középutat választjuk!

Akárhogyan is vélekedjünk erről a témáról, azt nem tagadhatjuk, hogy a szolgálatot végzőket – különösen azokat, akik az evangéliumot új területre viszik – a gonosz támadni fogja. Ezek a támadások számos formát ölthetnek. Emlékszem, hogy Kouya-földön az egyik éjszaka az ágyamban feküdtem. Éjfél felé járt az idő, amikor jelmezbe öltözött táncos „felvonulásra” lettem figyelmes, és éreztem, hogy a szívem ki akar ugrani a helyéről a gonosz tapintható jelenléte miatt. Talán nehezen tudják ezt elhinni, és szívesen racionalizálnák a látottakat és hallottakat, de igazából önök nem, csak én voltam jelen. Nehezen foglalható szavakba, milyen érzés a bennünket körülvevő gonosz tömény jelenlétét érzékelni. Őszintén szólva én is halálra voltam rémülve. Az ördög azonban nem mindig ilyen nyilvánvaló módon támad.

A misszionáriusok vagy keresztény szolgálatot végzők gyakran tapasztalják a korrupt kormányok támadásait, vallásos vakbuzgók üldözését, valamint a gonosz kevésbé látványos támadásait is. Kétség nem fér hozzá, hogy Sátánnak és „talpnyalóinak” köze van ezekhez! Semmi sincs, amit annyira szeretne meghiúsítani, mint az evangélium terjedésének előmenetelét világszerte, és ennek legjobb módja, ha a szolgálókat hatástalanítja. A missziós munka haladhat előre – egy ideig legalább is – a „mindennapi kenyér” nélkül, de a gonosz támadásai miatt nagyon gyorsan haszontalanná válhat.

  • Imádkozzunk azért, hogy a misszionáriusaink megszabaduljanak a gonosztól, akármilyen formában is támadja őket!

„...és szabadíts meg minket a gonosztól!”


* Forrás: Eddie Arthur: Praying for Missionaries (Imádkozzunk a misszionáriusainkért)


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.