Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2017. május (nemzetközi)

Imádkozzunk az ázsiai bibliafordításokért!

A quibei zhuang népcsoport Kínában

Ázsia területén mintegy 49 ország található; valamint ez a földrész ad otthont a főbb világvallásoknak is. Isten munkálkodik ezen a területen, ahogyan egyre több ember hallhatja az evangéliumot a saját nyelvén viszont még mindig számos nép- és nyelvcsoporthoz nem ért el Isten Igéje a szíve nyelvén.

Egyik ilyen népcsoport a quibei zhuang Kínában, akiknek nyelvén még nem olvasható a Szentírás. Ebben a népcsoportban mintegy 215.000 ember él, a gyönyörű Yunnan-hegység déli részénél. Napjainkig elkülönülten éltek a kínai társadalomtól, de a nemzeti park fejlődése egyet jelent azzal, hogy ez a vidék jobban bekapcsolódhat a kínai élet körforgásába. Leginkább falvakban és mezővárosokban élnek, valamint Quibei városában, de sokezer ember hagyja el ezt a vidéket, és megy el gyárakba, valamint a Kína keleti partjain zajló építkezésekre dolgozni.

A quibei zhuang nép többsége animista, akik vallásukat buddhista elemekkel keverik. Sokan étellel és tömjénnel áldoznak a felmenőik tiszteletére, valamint ezeknek a rokonaiknak külön polcokat „emelnek” az otthonukban, melyek ugyancsak a tisztelet jelei. Mélységesen meg vannak győződve az itt élők a szellemek és kísértetek létezéséről, valamit úgy gondolják, ők ezeknek a lényeknek a leszármazottai is lehetnek. Mint sok más animista kultúrában, az emberek itt is azért „dolgoznak”, hogy a szellemek ne „zavarják” az életüket vagy épp segítsenek nekik.

A félelemből vagy elnyomásból való szabadulást Jézus Krisztus szeretetén keresztül tapasztalhatják meg, ha a szívük nyelvén hallhatják az örömhírt.

  • Imádkozzunk, hogy az ázsiai bibliafordítási munka megsokszorozódjon! Ebben vegyenek részt a helyi gyülekezetek, valamit Isten indítson akár külföldön élőket is ezeknek a projekteknek a támogatására.

  • Imádkozzunk, hogy quibeni zhuang nyelven is elkezdődjön a bibliafordítás!

  • Kérjük Isten védelmét azokra, akik azon munkálkodnak, hogy ismertté tegyék nevét a nemzetek között!

  • Könyörögjünk, hogy Isten ejtse rabul az emberek szívét Jézus Krisztus szeretetével!

 

Istent dicsőítők egy ázsiai gyülekezetben (kép forrása: www.wycliffe.org)


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.