Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2017. június (munkatársak)

Imádkozzunk a magyar munkatársakért!

Ernst-Kurdi Eszter és Andreas

Hálásak Istennek azért, hogy az elmúlt időszakban többféle szolgálatban is részt vehettek. Andreas audiovizuális kurzusai egyre népszerűbbek és már Kamerun határain túl is van rájuk igény. Eszter egy nyelvészekből álló csapat tagjaként segít a hdi szótárkészítésben és a mada nyelv elemzésében. Andreas és Eszter örömmel vezeti a francia nyelvű i-DELTA képzést, amin 21 diák vesz részt 8 afrikai országból minden évben októberben és novemberben három éven át. Három specializáció közül választhatnak a diákok: bibliafordítás, nyelvfejlesztés és alkalmazott teológia. Kérik, hogy imádkozzanak a diákokért, hogy az Úr segítse őket a szolgálatban, valamint rendelje ki a következő kurzus tandíjához szükséges anyagiakat minden diák számára.

Andreas és Eszter hálás azért, hogy nagyon jó a kapcsolatuk a munkatársakkal és hogy a helyi szervezetük sok pozitív változáson ment át az utóbbi néhány hónapban. A biztonsági helyzet az ország északi részén folyamatosan javul, így februárban ellátogathattak Marouába és két napra még korábbi lakóhelyükre is elmehettek, igaz még mindig fegyveres kíséret mellett. Az év hátralévő részében sok tanítás vár mindkettejükre. Kérik a testvéreket, hogy imádkozzanak azért, hogy jó egészségben, örömmel és kellő bölcsességgel tudjanak tanítani a következő képzéseken:
- június-július: Angol nyelvű i-DELTA képzés, Nairobiban, Kenyában
- augusztus: Audiovizuális képzés Yaoundéban, Kamerunban
- szeptember: Csendes napok, amiket Eszter szervez Yaoundéban, Kamerunban
- október-november: Francia nyelvű i-DELTA képzés Yaoundéban, Kamerunban.

Köszönik az imatámogatást, ami mindig motiválja és erősíti őket.

A helyi gyülekezetük nem régen költözött új imaházba. Hálásak az Úrnak azért, hogy a gyülekezet szépen növekszik. Sajnos az utóbbi időben sok nehézségen ment át a közösség. Az új imaházat néhány hete kirabolták. Több presbiterhez is betörtek, és a lelkipásztor lányát súlyos támadás érte. Kérik, hogy imádkozzanak védelemért és békességért, hogy a gyülekezet tovább növekedjen és hogy a nehézségek ellenére is kitartsanak Jézusba vetett hitük mellett.

Andreas és Eszter


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.