Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2017. június (nemzetközi)

Imádkozzunk az dél-kelet ázsiai bibliafordításokért:

Sedi Bibliafordítás

Dél-kelet Ázsiában öt ország található: Burma (Mianmar), Laosz, Kambodzsa, Malajzia és Thaiföld. Thaiföld az egyetlen olyan ország a régióban, amelyet az európaiak nem gyarmatosítottak; a neve is azt jelenti, a “szabadság földje”.

Az itt végzett munka java érzékeny, így kevésbé nyíltan végezhető. Mégis az egész régiót átszövik a nyelvekkel kapcsolatos projektek (pl. közösség fejlesztés, írásolvasás-oktatás, nyelvi felmérések), valamint a bibliafordítási munka.

Bár sok tennivaló van még hátra, hála Istennek növekszik azoknak a nyelveknek a száma, amelyekre már a teljes Bibliát lefordították. Sedi nyelven azonban még nem olvasható a Szentírás, amin keresztül az itt élők megismerhetnék a szabadságot Jézus Krisztusban, mint Urunkban és megváltójukban.

  • Imádkozzunk, hogy ebben a régióban, ahol a kereszténység oly kevéssé van jelen, az emberek megismerhessék Isten szeretetét azáltal, hogy a szívük nyelvén olvashatják a Bibliát.

  • Imádkozzunk, hogy Isten vonzza az embereket magához, hogy megismerjék, szeressék őt, és szellemi szabadságra leljenek Jézus Krisztus üdvösséget adó és megmentő ajándékának elfogadásával.

  • Imádkozzunk a sedihez hasonló nyelvcsoportokért, hogy ők is hozzájuthassanak Isten Igéjéhez a saját nyelvükön, Isten időzítése és elképzelése szerint.

 

Dél-kelet ázsiai látkép (kép forrása: www.wycliffe.org)


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.