Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2017. július (nemzetközi)

Imádkozzunk az Alyawarr népcsoportért Ausztráliában!

Alyawarr nyelven az Ószövetségből 4, az Újszövetségből pedig 11 könyv áll már rendelkezésre. Sokan ebből a népcsoportból magunkat hívőknek vallják, viszont a hitük a hétköznapi életükre csak kis befolyással bír. Ezért is lenne szükségük a teljes Bibliára, ami erősítené az Istenbe vetett bizalmukat.

Az elmúlt években a bibliafordítás munkája nagy mértékben lelassult, több okból kifolyólag. Emellett kevés gyülekezeti vezető található az ország egyes területein, így az emberek lelki vezetése sem teljesen megoldott.

A fordító csoport abban reménykedik, hogy amennyiben a Szentírás további részei is elérhetők lesznek alyawarr nyelven, az emberek jobban megértik majd Isten szeretetét, és hogy milyen értékesek az Ő szemében; s azt is felismerik majd, hogy a Szentírást a hétköznapi életük részévé kell tenniük ahhoz, hogy növekedni tudjanak a hitükben.

  • Imádkozzunk az alyawarr bibliafordításban résztvevőkért – akik földrajzi értelemben hatalmas terüleketen mozognak, és akiknek helyt kell állniuk számos feladatban –, hogy felkészültek legyenek, és Isten erejével felruházottan tudják végezni a szolgálatukat, Isten dicsőségére.

  • Imádkozzunk, hogy Isten személyesen és bensőséges módon jelentse ki magát az alyawarroknak, akik aztán részt vesznek a bibliafordításban. Jelenleg leginkább külföldiek végzik ezt a fontos szolgálatot.

  • Imádkozzunk azokért, akik a bibliahasználatban szolgálnak, hogy tudjanak segíteni a helyieknek a már rendelkezésre álló bibliai könyvek terjesztésével. 2015-ben egy fiatal pár elkezdett dolgozni az alyawarrok között, de többekre lenne szükség ahhoz, hogy az emberek felismerjék a saját nyelvű Szentírás értékét.

 

A bibliafordítás munkája (kép forrása: www.wycliffe.org)


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.