Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

A Wycliffe Bibliafordítók kéthetente megjelenő elektronikus kiadványaWycliffe Világimanap, 2017. november 11.

Minden évben, november 11-én megünnepeljük a Világimapot a Wycliffe szervezetén belül. Egy nap, amikor arra emlékezünk, hogy az imádságok nélkül nem hogy a mi munkánk nem haladhatna – igazából ez „mozgat” mindent.

Az idei imanap mottója: „Isten a lehetetlen dolgok Istene”. – Milyen igaz! Annyian számot tudnánk erről adni csupán a saját életünket tekintve. Ezzel a szándékkal a szívünkben, és természetesen Isten iránti hálával mi, magyar szervezet úgy ünneplünk, hogy a novemberi Ima Morzsa mindkét számában olyan bizonyságokat jelentetünk meg a saját „házunk tájáról”, amelyek pontosan ezt az Istent mutatják be: a lehetetlen helyzetek Urát, aki bármire, bármikor képes.

Kérem, hogy fogadják szeretettel az első két ilyen bizonyságtételünket, hiszen "a jó hír felüdíti a testet" (Péld. 15:30b).

 

Martin Robb pénzügyi koordinátor - hazai iroda:

A magyar Wycliffe mintegy 20 évvel ezelőtt tartotta első közgyűlését, illetve elsőként Egerben, irodánk is megnyitotta kapuit. A működésünk első öt-tíz évében nyilvánvalóvá vált, hogy vannak olyan elkötelezett magyar hívő emberek, akik kiváló bibliaismerettel és nyelvészeti adottságokkal rendelkeznek, és készen állnak arra, hogy együtt szolgáljanak a Wycliffe Bibliafordítókkal. Ugyanakkor elképzelhetetlennek tűnt, hogy ezek a majdani magyar misszionáriusok össze tudnak majd gyűjteni annyi anyagi támogatást a magyar keresztény gyülekezetekben, aminek segítségével külföldön szolgálhatnak. Hatalmasnak tűnt ugyanis a szükséges összeg!

Megnéztük, hogy a különböző országokban mennyibe kerülne a megélhetés, és oda irányítottuk a tagjainkat szolgálatra, ahol elegendő volt kevesebb támogatás is. Ezen felül megpróbáltunk segíteni a misszionáriusainknak abban is, hogy külföldről kaphassanak anyagi támogatást. Isten azonban a “lehetetlent” tette meg: teljesen meglepődtem azon, hogy a tagjaink elegendő támogatást tudnak összegyűjteni a magyar gyülekezetekben, s ez lehetővé tette számunkra, hogy külfödön szolgáljanak. Máig tapasztaljuk, hogy Isten, magyar testvérek adományait felhasználva, olyan országokban is finanszírozza a munkát, ahol jóval magasabb a megélhetési vagy az utazási költség, de a munkatársaink jelenlétére is rendkívüli szükség van.

Amikor havonta kiküldöm a tagjaink pénzügyi jelentését, akkor minden alkalommal idézem ezt az igét is:

"Az Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségben éljetek minden jó cselekedetre." (II. Kor. 9:8)

Lehetetlen vállalkozásnak tűnt, hogy magyar viszonyok között a tagjaink összegyűjtsék a szükséges anyagiakat – Isten mégis megtette a lehetetlent, és mindazzal ellátja őket, amire csak szükségük van ahhoz, hogy segítsen nekik Isten drága Igéjét elérhetővé tenni mindenki számára olyan nyelven, amit a leginkább értenek. SDG!

 

Emese és Riaan Ferreira - Dél-Afrika:

Magyarországra készültünk ebben az évben hosszabb időre – júliustól novemberig-, többek között abból a célból, hogy a munkánkról beszéljünk támogatóinknak, különböző gyülekezeteknek. Ilyenkor újabb partnereket is keresünk szolgálatunkhoz. Úgy gondoltuk, hogy mintegy négy hónapra jövünk, hogy legyen minderre idő, és a családdal is tudjunk időt tölteni, főleg mivel Emese édesapja nem túl jó egészségben van. Meg is vettük a repülőjegyeket, de csak utána derült ki, hogy Riaan egy 180 napos időszakon belül csak 90 napot tölthet Magyarországon. Különböző információkat kaptunk ezzel kapcsolatban, és többször is mondták a Bevándorlási Hivatalban, hogy lehetetlen meghosszabbítani a 90 napos tartózkodást. Közben sokakat kértünk, hogy imádkozzanak értünk, és kaptunk visszajelzést is, hogy sokan gondolnak ránk. A 90 nap lejárta előtti napon, ahogy kérték, bementünk a Bevándorlási Hivatalba, és beadtuk a kérvényünket. Tudtuk, hogy azonnali döntést fognak hozni, így nagyon izgultunk. Végül - hosszú várakozás után - az osztályvezető aláírta a tartózkodás meghosszabbítását. Óriási teher esett le a vállunkról és dicsőítettük Istent, mivel itt is megmutatta: számára semmi sem lehetetlen!

 

  • Adjunk hálát Istennek, hogy „mindig minden szükségessel rendelkezünk”, úgy a Wycliffe háza táján, mint személyes életünkben, s hogy ez a jövőben is így lesz!

  • Dicsőítsük Istent azért, hogy közel 20 éve áll fenn a magyar Wycliffe. Imádkozzunk, hogy Isten továbbra is „mindenkor, minden szükségessel” lásson el bennünket, ahogyan eddig is tette!

  • Imádkozzunk, hogy azok az emberek is megismerjék a „lehetetlen dolgok Istenét”, akik még eddig nem találkoztak Vele!

Szeretnénk tájékoztatni a kedves imádkozó testvéreket,
hogy hamarosan elérhetők lesznek a munkatársaink hosszabb távú imakérései a www.wycliffe.hu honlapunkon.


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.