Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

A Wycliffe Bibliafordítók kéthetente megjelenő elektronikus kiadványaHálaadás a Wycliffe Világimanap kapcsán

A Wycliffe szervezetén belül a november kiemelt helyet kap az imádkozás tekintetében, mivel november 11-én ünnepeljük Világimanapunkat. Ezen a napon arra emlékezünk – és igazából az egész hónapban –, hogy az imádságok nélkül nem hogy a mi munkánk nem haladhatna – igazából ez „mozgat” mindent.

Az idei imanap mottója: „Isten a lehetetlen dolgok Istene”. – Milyen igaz! Annyian számot tudnánk erről adni csupán a saját életünket tekintve. Ezzel a szándékkal a szívünkben, és természetesen Isten iránti hálával mi, magyar szervezet úgy ünneplünk, hogy a novemberi Ima Morzsa mindkét számában olyan bizonyságokat jelentetünk meg a saját „házunk tájáról”, amelyek pontosan ezt az Istent mutatják be: a lehetetlen helyzetek Urát, aki bármire, bármikor képes.

Kérem, hogy fogadják szeretettel a második két ilyen bizonyságtételünket, hiszen a jó hír felüdíti a testet" (Péld. 15:30b).

 

Greizer Miklós és Zsófia – Vanuatu, Óceánia:

Nemrég nálunk járt egy ausztrál család, akik azon gondolkoznak, hogy szintén Vanuatura jönnének Bibliát fordítani. Meg akartuk velük látogatni a sziget másik felén lakó Wycliffe kollégánkat, ezért bementünk a városba fuvart keresni. Nem találtunk senkit, még egy ismerősünktől is hiába kértünk segítséget. Kifogytunk az ötletekből, így Istenhez fordultunk, azért imádkoztunk, hogy Ő adjon valakit.

A piactól kicsit távolabb is beszélgettek emberek, így őket is megkérdeztük, hogy ismernek-e valakit, akinek van autója. Az egyikük elkiáltotta magát: „Alan!” – mire a közeli bolt mellől elindult felénk egy férfi, aki bólintásával jelezte, hogy már indulhatunk is.

Isten válaszolt a kérésünkre és küldött egy sofőrt. Azt viszont nem gondoltuk volna, hogy amikor odaérünk a faluba, a kollégánk majd tágra nyílt szemmel nézi az autót, és megkérdezi: „Megtaláltátok Alant? De hiszen ő az egyetlen ebből a faluból, akinek autója van...!”

 

Józsa Gergő bizonysága – magyarországi beás cigányok felé történő szolgálat:

Tiszavasváriban a cigány telepen egy házban egy kisfiú nekiesett a lépcsőnek. Sajnos pont annak a résznek esett neki, ami törött volt és pont a szemét ütötte be, így az egyik szeme nagyon komolyan megsérült. Kijöttek a mentők és bevitték a nyíregyházi kórházba. Bementek a szülei is, akik nem hívők, valamint a rokonságból többen és a hír hallatára a tiszavasvári gyülekezetből többen.

Az orvosok megállapították, hogy sajnos az ütés miatt a kisfiú egyik szemén a retina kettéhasadt, így már nem tudnak segíteni rajta. Elvégeztek egy CT vizsgálatot is, hogy megállapítsák, nem sérült-e az agy. Az összegyűlt aggódó tömegnek elmondták, hogy a kisfiú látása már nem jön vissza, hanem csak összevarrják a sebet, majd nekifogtak a műtétnek.

A hívők erre egy akarattal elkezdtek imádkozni. A műtét végeztével kijött az orvos és elmondta, hogy a vizsgálat és a CT vizsgálat eredményeinek ellenére tévedtek. A kisfiú szeme és a látása jó, hamarosan teljesen felépül. Pár nappal később haza is engedték a kórházból.

 

  • Adjunk hálát azért, hogy Isten mindig, minden körülmények között a „lehetetlen dolgok Istene”!

  • Imádkozzunk, hogy minél többször, hittel tudjuk kérni az Úrtól, hogy avatkozzon bele a dolgok menetébe, tegyen csodát, hozzon gyógyulást, adjon megoldást!

  • Kérjük Isten áldását, bátorítását és erejét mindazoknak a testvéreknek, akik hűségesen hordozzák szolgálatunkat imádságaikban.

Szeretnénk tájékoztatni a kedves imádkozó testvéreket,
hogy hamarosan elérhetők lesznek a munkatársaink hosszabb távú imakérései a www.wycliffe.hu honlapunkon.


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.