Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

 

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2018. november (#2)

Májustól egy új sorozatot indítunk útjára, melyben az elnökségi tagjaink – a leköszönők és az újonnan érkezettek is – elmondják, mit jelent nekik az imádság.

A hetedik részben Balkus Csaba sorait olvashatjuk.

Magáról így ír: Balkus Csaba vagyok, Virággal 27 évvel ezelőtt mondtuk ki a boldogító igent. Gyermekeink, Patrik és Balázs, már felnőttek. 1993 óta szolgálunk az MBE Timóteus /FÉK szolgálatában, leginkább középiskolások között. Nagy kiváltság számunkra, hogy ősz óta Patrik fiunk és felesége Viola is egy csapatban szolgál velünk. Feleségemmel mindketten tinédzserként tértünk meg, ezért is állnak szívünkhöz közel az Istent még nem ismerő fiatalok, akiknek ma is az evangéliumra van szükségük leginkább. Az Úr elhívása vitt minket Albániába, ahol hét évig szolgáltunk és indítottuk el a CRU középiskolai szolgálatát és ahová azóta is szívesen járunk vissza. A Wycliffe munkájához még az egyik korábbi vezető házaspár, Kovács Attila és Helen barátsága vitt közel. Örömmel csatlakoztam az elnökséghez 2010 végén, hogy egyre több magyar testvért tudjak ilyen módon is bátorítani, az evangéliummal eljutni a föld végső határig.

Mit jelent számomra az imádság?

Az a terület, ahol folyamatosan szükségem van fejlődésre. Szeretném az én Uramat egyre jobban megismerni! Elmondani neki azt, ami a szívemen van és ami foglalkoztat. Sokszor nehéz szavakba önteni ezeket a gondolatokat, de olyan jó az időnként kusza, össze-vissza dolgaimat azzal a nyugalommal vinni az Atyához, hogy Ő tudja, mire van szükségem. (Mt. 6,8)

Az imádság a leghatékonyabb eszközöm is. Az Urat szolgálom és hirdetem a jelentéktelen emberi képességeimmel, ugyanakkor Ő formálja át az életeket, változtatja meg a szíveket hatalmas módon. Sokszor imáimmal tehetek a legtöbbet másokért.

Imatémáink:

  • A tágabb családunk nagy része Istentől nagyon távol áll. Virággal együtt mondhatom, hogy talán ez a legnehezebb terület számunkra. Igyekszünk szeretetteljes, elérhető része lenni az unokatestvérek, szülők, testvérek életének, hogy lehetőségünk legyen feléjük Isten dolgairól beszélni, tenni, szolgálni.

  • Szeretem a tinédzserek közötti szolgálatot, ugyanakkor tudatosan Isten vezetését keresem, meddig van helyem közöttük, merre kell esetleg majd váltanom. Ma még ködös számomra ez a jövő, de bízom Istenben.

 

Balkus Csaba feleségével, Virággal


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.