Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

 

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2019. április (#1)

Folytatjuk tovább az imádságról megkezdett sorozatunkat a szervezetnél szolgáló testvérek gondolataival.

Bartha Kata sorait olvashatjuk.

Magáról így ír: Bartha Kata vagyok, nyelvtanítással, tolmácsolással és fordítással is foglalkozom, valamint április végéig részidőben a Wycliffe irodai és imakoordinációs munkatársa.

Bár májustól már nem itt szolgálok és így más veszi át az Ima Morzsák szerkesztését, a misszió, az elveszettek megtérése mindig is a szívem csücske lesz. Megragadom a lehetőséget, hogy megköszönjem Önöknek a figyelmet és a hűséges, kitartó közbenjárást, ami nélkül nem működik a Wycliffe szolgálata sem. A testvéri jó viszony továbbra is megmarad közöttünk a Wycliffe-el, és bízom abban, hogy olykor-olykor Önökkel is találkozhatom majd rendezvényeken.

Mit jelent számomra az imádság?

Az imádság elsősorban Isten jelenlétében töltött időt jelent nekem, és olykor szavakat is. Ebben a jelenlétben a szívemből, lelkemből, értelmemből Isten Szelleme mindazt „kifújja”, ami nem odavaló. Ahogyan valahol az Írás mondja, ha fedetlen arccal szemléljük Isten dicsőségét, elváltozunk dicsőségről dicsőségre. Isten jelenlétében folyton történik valami: krisztusibbakká válunk.

Olykor ez az Isten jelenlétébe kerülés úgy történik, mintha egy lift gombot megnyomnánk: azonnal „haladunk” az Úr felé, máskor pedig kifejezetten kemény munkának tűnik. És vannak olyan alkalmak is, amikor nem is sikerül bejutni. Mint ahogyan egy kellemes pihenés után a testünk-lelkünk kisimul, ugyanúgy az Isten jelenlétében töltött idő is valamiképpen felfrissülést hoz.

Imakérésük:

  • Isten irányítsa az átmeneti időszakot az életemben.

  • Legyen erőm és bölcsességem minden rám bízott feladat elvégzéséhez.

  • Nem hívő családtagjaim térjenek meg.

 

Egy tawani missziós csoporttal tolmácsként


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.