Szolgalatunk Szervezetunk Az on szerepe
 

A Bibliafordítás ügye akkor halad előre, ha imádkozunk.

 

Két hetente megjelenő ima összefoglaló
2019. június (#1)

Folytatjuk tovább az imádságról megkezdett sorozatunkat a Wycliffe Magyarország tagjainak gondolataival.

Gardner Sári és Dávid sorait olvashatjuk.

Rövid bemutatkozó:
A Gardner házaspár, Sári és David Romániában koordinálja a nyelvi előkészítő és fordítói munkát a régióban található roma nyelvjárásokra. Folytatódik a fordítás két különböző roma nyelvjárásra.

Dávid sok időt tölt azzal is, hogy a fordítás az interneten is elérhető legyen, Sári pedig azokon a roma gyermekeken igyekszik segíteni, akik lemaradtak az iskolában és szinte esélyük sincs arra, hogy felzárkózzanak a többiekhez.

Mit jelent számomra az imádság?

Sárinak:
A gondolataim rendbeszedését Isten előtt, Isten véleményét kérni és kapni arról, hogy mi fontos, és mi nem. Lehetőséget adni magamnak, hogy Istent dicsérjem gondviseléséért.

Dávidnak:
Az imádság azt jelenti, hogy időt szánok arra, hogy a Teremtőmmel beszéljek. Az imádság azt jelenti, hogy nem a saját erőmmel, hanem az Övével dolgozik, nem az én terveim szerint, hanem az Övéi szerint, nem az én dicsőségemre, hanem az Övére. (Prayer means making time to speak to my creator. Prayer means not working in my strength but in his, not according to my plans but his, not for my glory but for his.)

Imakérések:

  1. Elkészült ugyan egy sorozat bibliai történet piszkozata a kárpáti cigány nyelvjáráson, de mielőtt ki lehetne adni, több helyen is le kellene ellenőrizni. Szeretnénk bibliaórák keretében kipróbálni őket. Imádkozzanak, hogy találjunk olyan lelkipásztorokat, akik nyitottak arra, hogy gyülekezeti tagjaik az anyanyelvükön hallhassák az Igét és beszélgethessenek róla.

  2. Június végén szeretnénk leellenőrizni Sámuel első könyvének első felét. Mivel a fordító családjában sajnos nemrég haláleset történt, még nem tudjuk, hogy hol is fog lezajlani ez az ellenőrzés: náluk vagy nálunk. Kérjük, imádkozzanak, hogy Isten rendezze el a részleteket, ő adjon vigasztalást a családnak, az ellenőrzés pedig - a körülmények ellenére - fényt derítsen minden hibára a szövegben.

  3. Imádkozzunk végül azért is, hogy minden roma embertársunk hamarosan saját anyanyelvén olvashassa a Szentírást, és így élő kapcsolatba kerülhessenek az Atyával, aki őket is ugyanúgy szereti, mint a többi népet!
     

A Gardner család


Vissza az ImaMorzsák oldalára...

 

.
 

 

(c) Wycliffe Global Alliance és Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete. Non-profit szervezet. Minden jog fenntartva.