0
nyelv, nyelvjárás ismert ma a Földön
0
nyelvre csak az Újszövetség van lefordítva
0
nyelvre van lefordítva a teljes Biblia
0
bibliafordításra lenne még szükség
0
folyamatban lévő bibliafordítás

Az egyik legnagyobb nemzetközi keresztyén szervezet

Munkaterületünk

A Wycliffe Bibliafordítók az egyik legnagyobb nemzetközi keresztyén szervezetté nőtt, napjainkban több mint 6.000 tagja van világszerte, akik kb. 12.000 helyi munkatárssal és külföldi segítővel dolgoznak együtt.

Az ún. küldő országokon kívül több mint 90 olyan országban dolgozunk, amelyeket szóhasználatunk szerint „missziós mezőnek” hívunk. Ezek az országok főleg az afrikai és ázsiai kontinensen, valamint Óceániában találhatóak.

Mit szeretnénk elvégezni?

A magyarországi feladatunk

A Wycliffe Bibliafordítók nem az egyetlen nemzetközi szervezet, amely bibliafordítással foglalkozik, de ezek között a legjelentősebb. A munkatársaink közreműködésével eddig lefordított Újszövetségek száma meghaladja a 620-at. Tevékenységünk a bibliafordításon, nyelvészeti és írás-olvasástanítási munkán kívül magába foglalhatja az adott nyelv nyelvtani leírását és az abc szerkesztését is, mivel ezeken a nyelveken gyakran még nem létezik írott szó. Az írásbeliség megteremtése sok esetben az adott nyelv fennmaradását is biztosítja, s ez kis nyelvek esetében nagyon fontos tényező.

Magyarországon nem foglalkozunk magyar nyelvre történő bibliafordítással – mivel a mi anyanyelvünkön már olvasható Szentírás több fordításban is. Itteni küldetésünknek azt látjuk, hogy a magyar keresztyéneket informáljuk és képességük szerint bevonjuk a bibliafordítás szolgálatába; illetve hogy a már külföldön munkálkodó tagjaink számára biztosítsuk az adminisztrációs hátteret.

Közhasznúsági jelentések

Közhasznú egyesület

Jelentések

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesülete Magyarországon hivatalosan bejegyzett, közhasznú munkát végző egyesületként létezik. A szervezet a Magyar Evangéliumi Szövetség (www.aliansz.hu) tagja.

* A 2012 májusától 2013 márciusáig terjedő időszakra 250.000 Ft támogatást kaptunk a Nemzeti Együttműködési Alaptól (Emberi Erőforrás Támogatáskezelőtől) a Wycliffe minőségi működésére (NEA-KK-12-M-2518). Köszönjük!

* A 2012. évre 192.024 Ft támogatást kaptunk Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjától a munkabérek nettó értékének 2012. évi megőrzéséhez (NFA-2012-KOMP). Köszönjük!

* 2011-ben 400.000 Ft támogatást kaptunk a Nemzeti Civil Alapprogramtól (NCA-ORSZ-11-0282). Köszönjük!

Néhány nemzetközi partnerszervezetünk honlapja

Wycliffe Global Alliance

A nemzetközi honlap

Wycliffe UK

Az angliai honlap

Wycliffe Kanada

A kanadai honlap

Wycliffe Német

A német honlap

Wycliffe USA

Az amerikai honlap

Wycliffe Ausztrália

Az ausztrál honlap

SIL

Summer Institute of Linguistics

BTL

Bible Translation and Literacy

Magyarországi partnerszervezeteink

hu.om.org

OM Magyarország

aliansz.hu

Magyar Evangéliumi Szövetség

fek.hu

Fiatalok az élet köszöbén

timoteus.hu

Timóteus Társaság

reformatus.hu

Magyarországi Református Egyház

baptist.hu

Magyarországi Baptista Egyház

punkosdi.hu

Magyar Pünkösdi Egyház

evangelikus.hu

Magyarországi Evangélikus Egyház

bibliatarsulat.hu

Magyar Bibliatársulat

Rólunk

A Wycliffe Bibliafordítók Egyesületének küldetése, hogy Istennek dicsőséget adjon azáltal, hogy a bibliafordítás révén hozzájárul és részt vállal az Egyháznak abban a törekvésében, hogy tanítvánnyá tegyen minden népeket.

Kapcsolódj be!